Team træning

Aktualisiert: 3. Nov 2020


Har du oplevet at deltage i et fantastisk kursus. Hvordan du fuld af begejstring er kommet tilbage til klinikken med ønske om, at implementere det lærte. For efter 2-4 uger, at opdage hvordan ingen af dine ønsker er blevet til virkelighed?


Du er helt sikkert ikke alene!

Kender du til følgende scenarie? Lederen fortæller om de fantastiske forandringer, der skal finde sted. Kort efter beroliger den ældste klinikassistent de yngre med, at de bare skal lade som ingenting. 14 dage senere er chefens entusiasme forsvundet og dagligdagen kan fortsætte som den plejer.

80% af af alle sociale grupper er modstandere af forandring. Så det er op ad bakke når du skal indføre forandringer i din klinik. Det betyder ikke, at du skal give op på forhånd. Men acceptere, at forandringer kan være vanskelige og tidskrævende. Nedenfor vil jeg give dig et par tips til at få en forandringsparat virksomhedes kultur.

Udgangspunktet for mine anbefalinger, baserer sig på en tro på, at alle dine medarbejdere arbejder hårdt på at løse deres opgaver så godt som de overhovedet kan. Spørgsmålet er ofte om vi, som ledere, har været gode nok til at sætte rammerne for opgavens udførsel. Ved din receptionist f.eks. hvad du mener er vigtigt at tale med potentielle nye kunder om i telefonen? Ved de hvorfor det er vigtigt at lytte efter årsagen bag årsagen til opkaldet? Er de klar over hvor stor en forskel de kan gøre i det første møde over telefonen? Hvis personalet ikke har et helt klart overblik over deres opgave og rammerne for at udføre opgaven, er de dømt til at fejle i din optik. Men ofte løser de faktisk opgaven optimalt i deres egen oprigtige optik.

1.

Når du har en klar vision for din klinik og dit privatliv, har du en leders pejlemærker. Du kan udstikke en retning andre skal følge. Det er DIN klinik og DIN vision. Det er DIG der er lederen. Sørg for at træde i karakter som leder.

Sørg for at have en meget klar og enkel vision.

2.

Sæt tid af én gang om måneden eller én gang pr. kvartal til at træne dit team. Jeg anbefalet du bruger 4 timer fra kl. 8-12, hvor telefonsvareren er sat til og hoveddøren er låst. Det er kursus tid for dit personale.

3.

Hvad skal der trænes?

Det kan være nye teknikker du har lært på et kursus du ønsker at implementere. Det kan være kommunikations evner, markedsførings tiltag, klinikassistent kompetencer (aftrykstagning, panorama røntgen, vedligeholdelse af udstyr, udvikling af nye systemer for instrument håndtering, 4 hændig træning, cad/cam stain & glaze. Alt kan trænes og forbedres. Det kræver dog, at du som leder, har forberedt dig og har et struktureret program for dagens 4 timer.

4.

Hvem skal undervise?

Som chef har du ofte en idé om hvordan du ønsker en opgave udført. Det KAN betyde du selv skal undervise og motivere dit team.

Det kan være én klinikassistent, der f.eks. ved hvordan der tages optimale aftryk eller digitale scanninger. Hun kan så undervise det øvrige personale i opgaven inkl. tandlæger, tandplejere og receptionister). På denne måde anerkender du klinikassistentens kompetencer og giver de øvrige personalegrupper mulighed for at opnå samme anerkendelse. HUSK AT ROSE MEGET I AL OFFENTLIGHED.

Hvis du synes det går lidt trægt med at genneføre forandringer gennem træning. Eller du ikke selv har det godt med at træde i karakter, som underviser. Kan du vælge at hyre en konsulent til at løse opgaven for dig. Sørg for at få en aftale om follow up, senest 4 uger efter træningsforløbet.

5.

"WALK THE TALK"

Det nytter ikke, at du får trænet dit personale i at udføre en opgave på en bestemt måde. Hvis du selv udfører opgaven anderledes. Dit personale gør ikke som du siger, men som du gør.

Jeg gentager lige mig selv: "DIT PERSONALE GØR IKKE SOM DU SIGER, MEN SOM DU GØR"

Det er vigtigt, at anerkende din egen betydning for implementering af forandringer. Hvis du ikke tager implementeringen seriøst og ikke påpeger afvigende handlings mønstre, vil du aldrig kunne gennemføre en forandring med succes.

6.

Fortvivl ikke. Vær stædig. Al forandring tager tid.

Nogle gange tager forandringer måneder eller år om at slå helt igennem. Hvis du, som leder, holder fast i behovet for forandring. Selv går forrest, som et godt eksempel og roser dit personale hver gang de forsøger deres bedste og hjælper dem på en positiv måde når de fejler. Så er der håb for at du får 1. Gennemført dine ønskede forandringer og 2. Et super motiveret team omkring dig.

Har du brug for hjælp til at gennemføre forandringer i din klinik?

Så er du velkommen til at sende mig en mail og dele dine tanker med mig. Dine informationer er fortrolige og vil blive behandlet derefter.

mail@smiledesign.dk


#practicemanagement #klinikledelse #tandlæge

0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

WER SIND WIR

-

Hatt Consulting ist eine Beratungsgruppe mit über 15 Jahren Erfahrung aus der Dentalbranche. Das heißt, wir identifizieren schnell die Herausforderungen, die sich auf die Ergebnisse der Klinik auswirken, und können mit Lösungen helfen, die an anstrengenden Tage einfach zu implementieren sind.

KONTAKT HATT CONSULTING

-

TELEFON: +41 78 268 00 78

E-MAIL: mail@hattconsulting.com

  • Sort Facebook ikon
  • Sort LinkedIn ikon
  • Sort YouTube Icon